Τι είναι η Τεχνική Bowen;

Η Τεχνική Bowen είναι μια από τις αποτελεσματικότερες θεραπευτικές τεχνικές σήμερα στον κόσμο. Είναι μια ολιστική ήπια θεραπευτική μέθοδος με δυναμικά αποτελέσματα. Βασίζεται στη θεωρία ότι το σώμα που μπορεί να χαλαρώσει βαθιά, έχει την ικανότητα να ενεργοποιήσει την έμφυτη ικανότητα επίλυσης προβλημάτων του σώματος και του νου και να τα επαναφέρει σε κατάσταση ισορροπίας και αρμονίας. Εφαρμόζεται με ασφάλεια σε ανθρώπους κάθε ηλικίας, από νεογνά μέχρι ηλικιωμένους, σε εγκύους, αθλητές και σε άτομα με ειδικές ανάγκες ανεξάρτητα με την φυσική τους κατάσταση.

Η μέθοδος αυτή χρησιμοποιείται με επιτυχία πάνω από 50 χρόνια για την αντιμετώπιση πολλών δυσλειτουργιών του σώματος, ενώ θεωρείται ως μία από τις καλύτερες αγωγές και στον τομέα της πρόληψης, γιατί διεγείρει και ενισχύει την θεραπευτική ικανότητα του οργανισμού με εντυπωσιακά δυναμικό τρόπο.

Η μέθοδος Bowen αναγνωρίζεται παγκόσμια για τη δύναμη της να επιφέρει ριζικές αλλαγές στην ποιότητα ζωής του ατόμου. Τόσο η ορθόδοξη ιατρική όσο και οι εναλλακτικές και συμπληρωματικές θεραπείες επικροτούν την τεχνική Bowen ως άριστη φροντίδα υγείας παγκοσμίως! Αν ζητάτε έναν τρόπο για να νιώσετε καλύτερα, να απαλλαγείτε από τον πόνο, να βελτιώσετε τη σωματική και ψυχική σας υγεία και να επαναφέρεται τον οργανισμό σας σε αρμονία τότε αναζητήστε την τεχνική Bowen.

Πως γίνεται μια συνεδρία;

Μια συνεδρία Bowen αποτελείται από μια σειρά ήπιων κινήσεων, που εφαρμόζονται με τους αντίχειρες ή τα δάχτυλα πάνω από τους μύες και το συνδετικό ιστό, είτε σε γυμνό σώμα είτε πάνω από τα ρούχα.

Υπάρχουν τακτικές παύσεις μερικών λεπτών μεταξύ των κινήσεων , όπου ο δέκτης χαλαρώνει μόνος του και το σώμα έχει τον απαιτούμενο χρόνο να επεξεργαστεί τα μηνύματα και να ξεκινήσει την αυτοθεραπεία του.

Τα αποτελέσματα μπορεί να είναι εξαιρετικά, ακόμη και από την πρώτη συνεδρία, καθώς το σώμα θα συνεχίσει την αυτοθεραπεία του και για τις επόμενες μέρες.

Συχνά χρειάζονται μόνο λίγες συνεδρίες για να αντιμετωπιστεί η παρούσα κατάσταση. Ο θεραπευτής μπορεί να ανακουφίσει συνολικά το σώμα ή να επικεντρωθεί σε ένα συγκεκριμένο πρόβλημα. Η θεραπεία γίνεται ανά επτά ημέρες τουλάχιστον. Σε αντίθεση με άλλες θεραπείες σωματικής αγωγής, η τεχνική Bowen δεν βασίζεται σε δυναμικούς χειρισμούς. Ο θεραπευτής δεν επιβάλλεται στο σώμα, απλά του επιτρέπει να κάνει τα απαραίτητα, για να αυτοαθεί στο δικό του χρόνο.