Οι Ρευματολογικές Παθήσεις χαρακτηρίζονται από φλεγμονή των αρθρώσεων, των μυών και άλλων συνδετικών ιστών. Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τύποι ρευματικών ασθενειών και συχνά έχουν ως αποτέλεσμα τη μείωση της λειτουργίας του σώματος και της κινητικότητας.

Στην πρώτη επίσκεψη ο φυσικοθεραπευτής θα αξιολογήσει την κινητικότητα και τα βοηθήματα βάδισης, την μυική δύναμη, την κίνηση των αρθρώσεων και την στάση του σώματος.

Μετά την αξιολόγηση ο φυσικοθεραπευτής θα συζητήσει οποιεσδήποτε θεραπείες μπορεί να σας παρέχει και θα θέσει στόχους μαζί σας για να βελτιωθεί η γενική λειτουργικότητα και κινητικότητα σας στο σπίτι, την εργασία και την κοινωνική σας ζωή.

Αρθρίτιδα

Η αρθρίτιδα είναι μια πολύ κοινή ασθένεια που επηρεάζει πάνω από 50 εκατομμύρια ενήλικες και 300.000 παιδιά. Η αρθρίτιδα δεν είναι μια ασθένεια, αλλά ένας ανεπίσημος τρόπος αναφοράς στον πόνο στις αρθρώσεις ή στις ασθένειες των αρθρώσεων. Υπάρχουν περισσότεροι από 100 διαφορετικοί τύποι αρθρίτιδας και συναφείς συνθήκες.

Σπονδυλαρθρίτιδα

Η σπονδυλαρθρίτιδα είναι ένα όνομα για μια ομάδα ασθενειών που περιλαμβάνονται μέσα σε έναν μεγαλύτερο όρο, την αρθρίτιδα. Η σπονδυλαρθρίτιδα είναι μια φλεγμονώδης ασθένεια που με την πάροδο του χρόνου μπορεί να προκαλέσει την εμφάνιση ορισμένων φθορών στη σπονδυλική μας στήλη.